Ne aramıştınız

27 Eylül 2010 Pazartesi

ELMALI PASTA

Gerçekten nefis bir tat. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 yumurta
1 paket yumusak margarin( ya da tereyağı)
3 yemek kasigi yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
kabartma tozu
aldığı kadar un
iç harcı;
4-5 elma rendesi( ben 2-3 tane havucun rendesini de ekledim)
yarim su bardagi ceviz içi
tarçın
biraz toz şeker (damak tadınıza göre)
üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Sonra portakal kadar ısmını ayırıp buzluğa koyuyoruz, o biraz donarken elmalari rendeleyip şekerle pişiriyoruz( havuç rendesi ekleyecekseniz, önce havucu biraz pişirip elmayı üzerine ekleyin). Piştikten sonra ceviz ve tarçını da katıp kenara alıyoruz. Yağladığımız borcama kalan hamuru elimizle iyice bastırarak yayıyoruz. Üzerine elmalı harcı döküyoruz. sonra buzluktaki hamuru çıkartıp rendenin geniş kısmıyla elmaların üzerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklasik 40 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra da üzerine pudra şekeri serpiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.