Ne aramıştınız

27 Eylül 2010 Pazartesi

PATATESLİ KABAK MÜCVERİ

Kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet. Ben yaz günü yaptığım halde, içine yağ çekmediği için hiç ağır olmadı. Bazı tariflerdeki gibi içi çiğ de kalmadı. Herşey kıvamındaydı yani.
Malzemeler:
2 kabak
2 patates
Yarım demet dereotu
3 taze sogan
4 corba kasigi un
3 yumurta
1 cay bardagi rendelenmis beyaz peynir
Pul biber, tuz, karabiber
Kizartmak icin siviyag
Yapılışı:
Kabaklari temizleyip rendeleyin.Rendelenmiş kabakların fazla suyunu sıkın.Yumurtaları çırpın.Dereotunu, taze soğanları yıkayıp ince doğrayın. Unu bir kaba alıp beyaz peynir(arzuya göre kaşar rendesi de eklenebilir, ben ekledim), tuz ve baharatla karıştırın.Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın.Kızartmak için yağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşıkla alarak kızartın.Her iki tarafı da kızarınca kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.