Ne aramıştınız

5 Ekim 2010 Salı

DOĞAÇLAMA KEKİM


Canım kek yapmak istedi, tariflere bakmaya üşendim. Daha önce okuduğum tariflerden aklımda kalan birkaç şeyi birleştirdim ve ortaya güzel ve değişik bir lezzet çıktı. Biraz havuçtan gelen nem, biraz da erimiş çikolata yoğun nemli bir kek olmasını sağladı.
Malzemeler:
3 yumurta
1 kahve fincanı ya da daha az şeker
1 bardak yoğurt
1 bardaktan biraz az sıvıyağ
3 havucun rendesi
İstenen miktarda damla çikolata
1 paket kakaolu toz puding
1er pkt vanilya ve kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Öncelikle malzemeler oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Çırpma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ilave edip beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Yağ ve yoğurdu da ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozu, vanilya, toz puding ve elenmiş unu ekleyin. Biraz çırptıktan sonra en son havuç rendesini ve damla çikolatayı koyup karıştırın. Margarinle yağlanmış ve hafifçe unlanmış kalıba döküp 170-175 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. Bende boyle, nemli islak keklere hastayim. Yaninda cayla nefis olur. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. çayla aram yok ama ben de maden suyuyla götürdüm.

    YanıtlaSil
  3. havuçlu ve çikolatalı keke bayılırım
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim hande. o halde dene bakalım sen de... bunu da belki beğenirsin.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.