Ne aramıştınız

23 Ekim 2010 Cumartesi

ELMALI REVANİ

Tarif YEŞİL KİVİ'den. Uzun zamandır denemek istiyordum. bugüne kısmetmiş. Tavsiye edebileceğim farklı bir tadı var.

MALZEMELER:
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1′er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tane elma
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu rendesi
YAPILIŞI:
  1. Şerbet için su ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkarak ocaktan alıp ılımaya bırakın
  2. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
  3. Elma ve tarçın hariç tüm malzemeyi katarak tekrar çırpın.
  4. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tarçınla beraber hamura katıp tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Yağlanmış kalıba hamuru döküp 180 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Hamur ılıyınca dilimleyip ılık şerbeti dökün. Şerbetini çekince servis edin.
Not: Bardak 200 gr lık.

4 yorum:

  1. Gayet güzel görünüyor canım,ellerine sağlık..Tadını merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. zeliha teşekkür ederim. tadı bana çok değişik geldi. alıştığımız normal revaniden farklı. bence denemelisin.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik, gorunusu gayet guzel.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler.tadı da güzel. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.