Ne aramıştınız

22 Kasım 2010 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ

Bu ölçüyü mutlaka not alın çünkü kıvamı çok iyi tutuyor. Kesinlikle tavsiye ettiğim harika bir lezzeti var.
Malzemeler:
1 lt süt
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı (isteğe göre tek yumurta sarısı da olabilir)
1/2 pkt vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Pirinç yıkanıp 1,5 su bardağı su ile iyice haşlanır(suyunu çekmelidir). Haşlanan pirince süt ve şeker konur 10 dk kadar pişirilir. Nişasta,yumurta sarısı ve yarım su bardağından az su ile ezilir. Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp nişasalı karışım ılıtılır. Sonra sütlaca katılıp karıştırılır ve kaynamaya bırakılır, ateşten aldıktan sonra vanilya eklenir. Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır içinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır
(sıcaklık üstten gelmelidir fırınınızın altını kapatın). Üstü kızaran sütlaçlar fırından alınır ve ılımaya bırakılır, bu arada sütlaçların üzerine kurumaması için bir tepsi örtülür.
not: Sade sütlaç yumurta kullanılmadan yapılır (kızarmasını sağlayan yumurtadır). O zaman sütlaç fırınlanmaz üzerine tarçın serpilerek servis edilir.

2 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.