Ne aramıştınız

13 Şubat 2011 Pazar

KAKAOLU İRMİK TATLISI

İrmik tatlısının envai çeşit sunumu var malumunuz. Her biri de ayrı lezzetli oluyor. Ben her çeşidini çok seviyorum.
Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağına yakın irmik (1 bardaktan bir parmak eksik ya da biraz daha fazla olabilir. zira bazı irmikler çok ince olabiliyor)

2-3 yemek kaşığı kakao
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Süt, irmik ve şekeri ocağa alıp karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapatmaya yakın vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Muhallebinin 1/3 ini ayrı bir kapta kakao ile karıştırın. Suyla çalkaladığınız kalıba muhallebinin 1/3 ini boşaltın. Üzerine kakaolu karışımı ve en üste kalan 1/3 lik kısmı yayıp ılıdıktan sonra buzdolabına alın. Birkaç saat dinlendikten sonra dilmleyerek servis yapın.
Not: Evimde 500 grlık bir kutu salep vardı. Ben o yüzden süt kullanmayıp salebi yeteri kadar su  ve de yarım bardak şeker ilavesiyle kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.