Ne aramıştınız

26 Nisan 2011 Salı

YALANCI MİDYE

Malzemeler:
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü (miktarı kişi sayısına göre değişiyor. Biz 3 kişiydik ben 3 tane kullandım)
Yeterince çöp şiş
1/2 bardak sirke
1/2 bardak su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 bardak un
3-4 diş sarımsak
Tuz, arzuya göre baharatlar
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Ocağı açıp yağı kızdırmaya başlayın. Sarımsakları ezin. Sirke, tuz, un, karbonat, tuz ve arzu edilirse baharatları boza kıvamına gelene kadar karıştırıp sarımsakları bu karışıma ekleyin (Köpük köpük bir karışım çıkıyor ortaya karbonat ve sirkeden dolayı). Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini çöp şişlere geçirin. Hazırladığınız karışıma bulayıp iyice kızmış olan yağda her tarafını kızartın. İstediğiniz sosla birlikte servis yapın.

Not: Tavukları karışımın içinde bekletmeyin sakın. Ayrıca yağınızı da mutlaka iyice kızdırın ki tavuğun kaplaması tavaya yapışmasın, tavuğun üzerinde kalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.