Ne aramıştınız

5 Temmuz 2011 Salı

FIRINDA ÇİĞ MAKARNA

Bir forum sitesinden aldığım tarifi birebir uyguladım. Sonuç harika oldu. Ama üzerine kaşar rendesi serpmeyi unutmuşum.
Malzemeler:
200-250 gr kıyma
2 adet domates
Salça
Tuz ve arzu edilen baharatlar
4 bardak su
Yapılışı:
Kıymayı, sıvıyağ eklediğimiz tencerede kavuruyoruz. Üzerine, 2 adet domatesi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz ve bir süre pişiriyoruz. 1 kaşık kadar salça, tuz ve arzu edilen baharatları ekleyip 4 bardak suyu da üzerine dökerek bir taşım kaynatıyoruz. Çiğ olarak borcama koyduğumuz makarnaların üzerine bu karışımı koyup, önceden ısıtılmış 200 der.lik fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz (ben üzerini, makarnaya değmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapattım ki üzeri kurumasın diye). Makarnalar suyu çekince üzerine kaşar rendesi serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.