Ne aramıştınız

14 Temmuz 2011 Perşembe

TAVADA PERİŞAN BÖREK

Haftasonu kahvaltısına farklı ne yapsam diye düşünürken dolapta bekleyen baklava yufkalarıyla böyle birşey yapmak geldi aklıma. Güzel de oldu biz çok beğendik.
Malzemeler:
8-10 tane baklava yufkası
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı yoğurt
2 yumurta
Peynir (beyaz peynir ve kaşar kullandım)
1/2 çay b. sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı birlikte çırpalım. Elimizle rastgele parçalara ayırdığımız yufkaları bu karışıma ekleyip ve her tarafının karışıma bulanmasını sağlayalım (baklava yufkaları neredeyse eriyor ve hamur haline geliyor). Teflon tavaya çok az sıvıyağ koyup karışımın yarısını tavaya yayalım. Üzerine rendelemiş olduğumuz peynirleri yayıp karışımın diğer yarısıyla da üstünü kaplayalım. Kısık ateşte arkalı önlü pişirip sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.