Ne aramıştınız

28 Ağustos 2011 Pazar

LİMON KREMALI ISPANAKLI PASTA


Gönül mutfağından aldığım kek tarifiyle Yeşil Mutfaktan Lezzetler'in limonlu kremasını birleştirdim. Lezzeti oldukça yerindeydi ama biraz kuru bir pasta oldu. sebebini, hamurunda yağ olmamasına bağladığım için bir dahakine sıvıyağ da ekleyeceğim.
Malzemeler:
 Keki için:
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
6-7 ıspanak yaprağı
Kreması için:
1 yumurtanin beyazi1,5 su bardagi seker
3 kasik un
3 su bardagi süt
1,5 limon suyu
Yapılışı:

Yumurta, ıspanak ve şekeri mutfak robotuna alıp robotu çalıştırdım (böylece ıspanağı püre yapmak çok kolay oluyor bunu Gönül Mutfağı'ndan öğrendim). Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla iyice karıştırdım ve hamuru yağlı kağıt serdiğim tepsiye döktüm. 170 der.de kürdan testinden geçene kadar pişirdim. Fırından çıkarınca kağıdı sıyırıp ızgara telinin üzerinde soğumaya bıraktım.

Soğuyan keki bıçakla enlemesine kesip ikiye ayırdım. Her iki parçanın da üzerinden bıçakla biraz tıraşlayarak, çıkan kırıntıları, üst süslemesi için ayırdım.

Krema için gereken tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirdim. Önce kekin alt kısmına kremanın yarısına yakınını yayıp diğer kek parçasını üzerine kapattım. Kalan kremayla kekin her yerini kapladım. Önceden ayırdığım kırıntıları üzerine serpip 2 saat kadar buzdolabında beklettim. Dilimleyip servis yaptım.

2 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.