Ne aramıştınız

19 Kasım 2011 Cumartesi

GÜL ŞERBETİ


Yazdan kalma bir lezzet. Ve en sevdiğim çiçek olan kırmızı gülün müthiş kokusu ve aromasıyla bayıla bayıla içtiğim, oğluşumun da çok sevdiği, sıcak yaz günlerinde içimiz ferahlatan bir içecek.
Malzemeler:
10-15 adet gülün, ayıklanmış taç yaprakları
5-6 adet limon tuzu
Yeterince su
Arzuya göre şeker
Yapılışı:
Gül yaprakları kavanoza koyulup üzerine su doldurulur. Limon tuzu eklenip kavanozun kapağı kapatılır ve güneş alan bir yerde bekletilir (benimki 1 hafta kadar bekledikten sonra hazır hale geldi). Bekletme süresi sonunda, süzülür. Elde edilen suya, damak zevkine göre şeker eklenir, karıştırarak eritilir. Enfes gül kokusu ve lezzeti eşliğinde afiyetle içilir.


DÜZELTME: Şrbet hazırlanırken, önce uygun ölçüde su eklenir. Yoksa hafifçe ağzı buran bir tat bırakır. İstenen lezzet ve aromayı bozar. Bu ayrıntıyı belirtmeyi unutmuşum.

2 yorum:

  1. inanmıyorum nefis görünüyor. hiç böyle bişey görmedim :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çoook teşekkür ederim. gerçekten enfes birşey oluyor gül aromasını, kokusunu sevenler için. mutlaka denemelisiniz.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.