Tamamen doğaçlama olan bu nefis pasta/kek tarifimi, sevgili http://catlakkafe.blogspot.com/ un ev sahipliğini yaptığı "Çay, Kahve Bahane etkinliğine gönderiyor ve kolay gelsin diyorum.
Bu ölçülerle tam 16 adet kek çıktı.
Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta
1,5 bardak şeker
1,5 türk kahvesi fincanı kefir
4-5 kaşık kakao
1 cup un 1 pkt kabartma tozu
½ çay kaşığı karbonat
1 pkt vanilya
Islatmak için:
Soğuk süt
Üzeri için:
1 pkt krem şanti
Krem şantiyi çırpmak için süt
Çikolata sosu (Ben kendim hazırladım)
Çikolata sosunu çırpmak için süt
Yapılışı:
Öncelikle fırın, 175 der. ye ayarlanır, ısınmaya bırakılır.
Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenir. Yumurtalar
şekerle birlikte, boza kıvamına gelene ve rengi iyice açılana kadar çırpılır.
Kefir eklenerek çırpmaya devam edilir. Elenmiş olan kuru malzemeler ilave
edilip tekrar çırpılır. Hamur, silikon muffin kalıplarına paylaştırılır ve
kürdan testinden geçene kadar pişirilir (ilk 30 dk fırının kapağı açılmaz). Pişen
kekler, 5 dk kadar, ilk sıcaklığının çıkması için bekletilir. Daha sonra
üstleri kürdanla birkaç yerinden delinip, birer yemek kaşığı soğuk süt
gezdirilir. İyice soğuduktan sonra ırpılmış krem şanti ve onun üzerine de
çikolata sosu gezdirilir.
Bu sefer sadece nişastayı 1 kaşık fazla kullandım.
Ellerinize saglik cok leziz gorunuyor.
YanıtlaSilSevgiler
tarifin için çok teşekküler. Blogumda yayınladım sevgiler
YanıtlaSilHARİKA GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilherkese teşekkür ederim.
YanıtlaSil