Ne aramıştınız

11 Haziran 2012 Pazartesi

YULAF ÇORBASI/ÇAKMA EZOGELİN


Yıllardır yaptığım, soğuk kış akşamlarında, bir dilim limon eşliğinde içimizi ısıtan bir çorba. Tadı ezogelin çorbasına çok benziyor.





Malzemeler:
1 bardak yulaf ezmesi
3-4 kaşık sıvıyağ
½ bardak domates püresi veya 2 kaşık salça
4 bardak sıcak su
Tuz, kuru nane
Yapılışı:
Yulaf ezmesi, sıvı yağda birazcık kavrulur (çok dikkatli olunmalı, yoksa hemen kararıyor). Üzerine salça veya domates püresi eklenip birlikte biraz çevrilir. Sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır (piştikçe yulaflar dağılmaya başlayacak). Bu aşamada tuz ve kuru nane eklenir. Birlikte 1-2 taşım kaynatılıp altı kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.